dimecres, 18 de gener del 2012

Èdip, rei de Tebes

Èdip era el fill de Lai , rei de Tebes i de jocasta. l'oracle de Delfos els havia anunciat que el fill que tinguessin assasinaria a al pare i es casaria amb la seva mare.

per alliberar-se quant va néixer el seu primer fill decidiren matar-lo. Però l'encarregat no gosar de fer-ho. Un pastor el va recollir i el lliurà al rei de Corint. Quant es va fer gran, va sentir rumors del seu origen i va decidir assegurar-se'n consultant l'oracle de Delfos.

De camí cap a Tebes, va trobar en un camí estret on discutien quatre persones una vella li va dir què s'apartes però no li va fer cas i la va matar sense saber que era el seu pare el rei Lai a l'entrada de Teves hi ha un monstre l'Esfinx, que devora tot aquell que no resol un enigma Èdip el va encertar i Esfinx va morir i a recompensa es va casar amb la reina i van tenir dos fills i dues filles.

Uns quants anys després va venir una horrible pesta i l'oracle va dir que desapareixia quan l'assassí de Lai fos descobert i expulsat del regne, jocasta és penjà i Èdip es va arencar els ulls


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada