dimecres, 18 d’abril del 2012

MEDUSA

En mitologia grega, Medusa, era un monstre femení la mirada del qual convertia la gent en pedra. En la versió més coneguda del mite, Medusa era originalment una bonica dona humana. Posidó es va enamorar d'ella, i la va violar en un temple dedicat a Atena. Posidó i Atena eren rivals des que varen competir pel patronatge d'Atenes.
Atena, després de descobrir la profanació que havia sofert el seu temple, va castigar Medusa transformant-la en la mateixa forma que les seves germanes Gòrgones. Els seus cabells es van convertir en serps i la seva mirada tenia el poder de petrificar qualsevol criatura viva.
Medusa va ser desterrada a viure a les terres hiperbòries.
Va ser decapitada per l'heroi Perseu, fill de Zeus i la mortal Dànae. Aquest va ser enviat –amb aquest objectiu– pel rei de Sèrifos, Polidectes, el qual desitjava la seva mort; per tant, li va ordenar aquesta missió esperant que fracassés. Però Hermes i Atena el van ajudar a acomplir la comesa tot donant-li una falç, un sac, un casc unes sandàlies alades i un escut. Perseu volant amb les seves sandàlies, va aconseguir situar per sobre de Medusa tallant-li el cap en un sol acte. Amb aquest tall, pel mig del coll de Medusa, van sortir els seus fills, Pegàs i el gegant Crisaor. El cap de Medusa va ser per a Atenea, que la va utilitzar com a escut en totes les seves batalles, com va fer Perseu anteriorment per rescatar Andròmeda i poder matar Polidectes.La sang vessada en la decapitació de Medusa va ser gelosament guardada per a fins que només els Déus coneixien, ja que la sang de la seva vena esquerra venia a representar un verí mortal, i la del seu costat dret, tenia característiques guaridores que s'utilitzava fins i tot per poder ressuscitar als morts.
Perseu amb el cap de Medusa
Medusa



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada