dimecres, 16 de maig del 2012

El Narcisisme

Narcisisme és una al·lusió al mite de Narcís,i es refereix al amor que dirigeix el subjecte a si mateix,pres com a objecte.
El narcisisme es pot manifestar com una forma patològica extrema en alguns desordres de personalitat,del qual el pacient sobreestima les seves habilitats i té una necessitat excessiva d'admiració.
En el seu ús col·loquial designa,un enamorament de si mateix.La paraula procedeix de l'antic mite grec sobre el jove Narcís,d'especial hermosura,qui es va enamorar de la seva pròpia imatge reflectida en l'aigua. 
En la mitologia grega,Narcís era un jove conegut per la seva gran bellesa.Les donzelles s'enamoraven d'ell a causa de la seva bellesa,però ell les rebutjava.Entre les joves ferides pel seu amor estava la ninfa Eco,que havia disgustat a Hera i aquesta li havia condemnat a repetir les últimes paraules d'allò que se li digués.
Un dia Narcís caminava pel bosc i va escoltar un soroll i va preguntar ''Hi ha algú''  i Eco va respondre ''Aquí,aquí'' .Narcís incapaç de veure-la oculta entre els arbres,va cridar ''Vine'',Eco va sortir d'entre els arbres amb els braços oberts.Narcís cruelment,es va negar a acceptar el seu amor i la ninfa,es va ocultar en una cova i allí es va ocultar en una cova i allí es va consumir fins que només va quedar la seva veu.Per castigar a Narcís per la seva deshonestedat,Némesis,la deessa de la venjança,va fer que s'enamorés de la seva pròpia imatge reflectida en una font.

Narcís,incapaç d'apartar la vista de la seva imatge,va acabar llançant-se a l'aigua.
Al lloc on el seu cos havia caigut,va créixer una bella flor,que va fer honor al nom i a la memòria de Narcís.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada