dilluns, 21 de novembre del 2011

Temple d'Apolo

HISTORIA


 
Explica la mitologia que el santuari de Delfos el va fundar Apol · lo i el va consagrar a l'oracle de Themis. La seva gardien era Python,la serp filla de Gaia. Apol · lo va matar a Python i es va apropiar del'oracle. Así és com aquest temple es va convertir en un dels oracles més importants.



El Temple: Lloc i data de     construcció
      •En la vessant oriental del massís del Parnàs, al nord del golf de Corint, s'alçava el temple d'Apol · lo.
      • L'ocupació del lloc de Delfos es remunta al neolític, al cinquè i al quart 
       mil · lenni adC.






UTILITAT DEL TEMPLE 

Una via sagrada ens condueix fins al santuari d'Apol · lo, passant primer pel tresor de atenesos, on es van trobar els himnes a Apol · lo. El temple d'Apol · lo data del segle IV aC i just a sota del santuari es troba el teatre, que podia acollir en l'època més de 5.000 espectadors. S'utilitzava per als actes destinats en honor a Apol · lo.

L'ORACLE







L'oracle de Delfos va ser un gran recinte sagrat dedicat principalment al déu Apol · lo que tenia al centre el seu gran temple, al qual acudien els grecs per preguntar als déus sobre qüestions inquietants.
L'encarregada de consultar l'oracle era una pitonissa que creien ells que era una de les poques persones al món que tenia el poder de consultar l'oracle i que l'oracle li respongués.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada