dimecres, 30 de novembre del 2011

L'Exèrcit Romà

Els romans van conquerir un gran imperi i el van dominar durant molts segles gràcies al fet de tenir un exèrcit disciplinat. El cos d'exèrcit més efectiu era la legió.

Una legió estava formada per 6000 soldats d'infanteria, un grup de cavalleria i tropes auxiliars reclutades entre els aliats de Roma.

Els soldats d'infanteria d'una legió es dividien en 60 centúries, cadascuna de 100 homes i comandada per un centurió. Dues centúries formaven un maniple, i 3 maniples, una cohort, que era comandada per un tribú militar. Finalment, 10 cohorts constituïen el contingent d'infanteria de la legió, al capdavant de la qual hi havia un cònsol, un pretor o un llegat.

La cavalleria es dividida en decúries (grups de 10 genets); 3 decúries formaven un esquadró: 10 esquadrons, l'ala de cavalleria.

L'armada no era gaire apreciada pels romans; fins a octavi August no va ser permanent. Les naus podien tenir dos rengles de rems a cada costat (birrems), tres (trirrems, les més freqüents), quatre (quadrirrems)o cinc (pentarrems). Generalment, la tripulació estava formada per aliats.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada